Koulumatkatuettu lippu

Länsilinjojen koulumatkatuettu lippu on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka ovat oikeutettuja Kelan koulumatkatukeen. Länsilinjojen koulumatkatuettu lippu kelpaa kaikissa Länsilinjojen vuoroissa.

Jos sinulla on jo koulumatkatuettu lippu, lataa kortti lippukaupassa.

Lyhyesti koulumatkatuen hakemisesta

Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut toisen asteen opiskelijat (esim. lukiolaiset ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijat) voivat hakea Kelalta koulumatkatukea, mikäli koulumatkan pituus yhteen suuntaan on yli 7 km. Koulumatka on tällöin opiskelijalle maksuton.

Muut kuin maksuttomaan koulutukseen oikeutetut toisen asteen opiskelijat voivat hakea koulumatkatukea, mikäli koulumatkan pituus on yli 10 km yhteen suuntaan ja tällöin opiskelija maksaa koulumatkansa omavastuuosuuden mikä on julkisen liikenteen käyttöön 21,50 € puolen kuun matkustukseen ja 43,00 € koko kuukauden matkustamiseen oikeuttavan matkalipun osalta. Oikeus koulumatkatukeen riippuu ehdoista, jotka voi tarkistaa ajantasaisina Kelan koulumatkatukisivuilta. Koulumatkatuen määrä ja sen maksaminen on kuvattu Kelan koulumatkatuen määrä ja maksaminen sivulla. Tukea haetaan verkossa OmaKelassa.

Huom! Hakiessasi OmaKelassa koulumatkatukea, valitse reittihaussa matkareitiksi Länsilinjojen vuoro ja sen jälkeen koulumatkan tiedoissa lipun myyjäksi ”Waltti”.

Syksyn 2024 koulumatkatukea voit hakea etukäteen heti opiskelupaikan varmistuttua. Jos koulumatkatukihakemus on täytetty oikein, saat lipun osto-oikeuden heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Lipun voit kuitenkin ostaa aikaisintaan vasta 18.7.2024.

Lipun ostaminen

Länsilinjojen koulumatkatuetun lipun voi hankkia Länsilinjojen nimeämistä lipunmyyntipisteistä tai Länsilinjojen lippukaupasta alla olevien linkkien kautta. Ensimmäisen latauksen yhteydessä peritään matkakorttimaksu (7,00 €) jonka lipun hakija maksaa itse.

Ostaessasi lipun verkkokaupasta, sinun tulee valita Kelan osto-oikeuden mukainen lipputuote (28 tai 44 matkaa). Lipputuotteen valinnan jälkeen määrittele lipulle oikeutettavan matkan pituus (tämä on sama pituus, jonka laitoit koulumatkatukihakemukselle) ja sen voit tarkistaa reittioppaasta.

Saatuasi myönteisen koulumatkatukipäätöksen voit hankkia osto-oikeuden mukaisen lipun, vaikka etukäteen ennen koulujen alkua, kuitenkin aikaisintaan 18.7.2024. Matkakortilla voi olla enintään kaksi lippua kerrallaan; käytössä oleva lippu ja seuraavan kuukauden lippu. Lipun voimassaolo alkaa vasta ensimmäisestä käytöstä. Käytössäsi on kaksi lipputuotetta:

Länsilinjojen 44 mtk Opiskelijalippu

Länsilinjojen 28 mtk puolen kuun Opiskelijalippu

Lipun voi ostaa myös Länsilinjojen palvelupisteestä. Huomaa palvelupisteiden aukioloajat!

Hämeenkyrö

Ikaalinen

Matkakortti

Länsilinjojen koulumatkatuettuna lippuna käytetään luotettavaa ja edullista Matkakorttia. Lippua voi ladata Länsilinjojen sivuston latauspalvelun kautta. Latauspalvelun käyttö edellyttää tunnistautumista ensimmäisen latauksen tai lipun tilauksen yhteydessä. Tunnistautumisen yhteydessä tarkistetaan osto-oikeus Kelasta. Myös palvelupisteessä tarkistetaan henkilöllisyys, jotta voimassa oleva osto-oikeus pystytään todentamaan.

Koulumatkatuetun lipun voi uusia verkkopalvelussa niin kauan kuin Kelan osto-oikeus on voimassa. Osto-oikeus tarkistetaan jokaisen latauksen yhteydessä mutta jatkotunnistaumista ei enää vaadita.

Huom! Lipun lataus verkkopalvelussa on käytössä 24/7. Koska lipun käyttöaika lasketaan ensimmäisestä käytöstä lippu kannattaa ladata jo hyvissä ajoin. Opiskelijan matkakorttia ei voi ladata linja-autossa.

Kelpoisuusalueet ja yhteysvälit

Länsilinjojen koulumatkatuetut lipputuotteet ovat voimassa alla olevilla reiteillä. Tarkemmat pysäkkitiedot löydät reittioppaasta.

Ikaalinen – Tampere